Kinderboerderij De Oude Hofstede, Ede, sinds 1987

weeropen

 

DSC01024Er zijn drie soorten geiten op de Kinderboerderij. De opvallendste zijn de mooie, grote Nubische geiten met hun lange flaporen. Het zijn rustige en aanhankelijke dieren, en daarom ideaal voor de Kinderboerderij. Ze zijn afkomstig uit Afrikaanse woestijngebieden. Zoals alle geiten zijn het kuddedieren. Ze “bokken” elkaar om de rangorde in de kudde te bepalen, dat is bij het voeren vaak goed te zien. Verder zijn er dwerggeitjes en Toggenburgers, een uit Zwitserland afkomstig ras, dat vroeger vooral in Drente populair was.

Geiten zijn nuttig voor de mens: ze leveren melk (denk aan geitenkaas), wol (allen de Angorageit) en vlees, en werden vroeger wel “de koe van de armen” genoemd. Ze kunnen een karretje trekken. Op de Kinderboerderij houden we vrouwelijke dieren, maar ze gaan jaarlijks op bezoek bij een bok, voor de voortplanting. Het is altijd leuk om jonge geitjes te hebben. Zowel de geiten als de bokken kunnen horens hebben.

Doneer met een klik

Met de donatieknoppen hieronder kunt u met één klik een bedrag naar keuze doneren: EUR 10, 25 of 100. Makkelijker kan het niet. De betaling gaat veilig via iDEAL en uw eigen bank.
Donaties zijn hard nodig om de eindjes steeds weer aan elkaar te kunnen knopen. Met één druk op de donatieknop doet u iets goeds. Hartelijk dank!

Donatie 10 euro

Donatie 25 euro

Donatie 100 euro

 

Kinderboerderij de Oude Hofstede
Bovenbuurtweg 35
6717 XA Ede
Tel. 0318 630869
B.g.g. 06 16414030
Bankrek. NL68 RABO 038 70 75 100
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steun de Kinderboerderij!
Wij zijn een vrijwilligersorganisatie met een krappe gemeentesubsidie.
Wij hebben u nodig! U kunt ons op verschillende manieren helpen:
- als donateur
- als sponsor
- door een dier te adopteren
- door oud papier te brengen naar Remondis, Celsiusstraat 14, 6716BZ, Ede en het dan in de bak met de naam Kinderboerderij de Oude Hofstede doet
- als vrijwilliger op de Kinderboerderij.
Klik hierboven op een van de mogelijkheden voor vrijblijvende nadere informatie.

Wij zijn erkend als ANBI. Dit kan voor u belastingvoordeel betekenen.
Klik hier voor meer informatie.

Kinderboerderij online

facebook   twitter

Ga naar boven